Wie is Marthe

Een introductie over mijzelf:
Marthe (Margareth) Van Benthem (Enschede, 1954)

Marthe-wie-is-martheAls 20-er – in mijn studententijd – tekende ik portretten in grijstinten met potlood op papier met foto’s als model. Dat heb ik circa 4 jaar gedaan en daarna 35 jaar niet meer. Mijn beroep van organisatiedeskundige/interim-manager slokte al mijn tijd op. Werkweken van 70 uur waren geen uitzondering.

Ik wilde veel meer tijd aan kunst besteden.

In 2009 ben ik opnieuw begonnen met tekenen. Vervolgens ben ik ook weer naar teken- én schilderles gegaan. Ik geniet ervan en verlies me erin. Heerlijk!

Dieren fascineren mij enorm: hun anatomie en uitdrukkingskracht. Daarnaast schilder ik graag mensen die ik weet te treffen in hun karakter. Ik beperk me echter niet en kies ook regelmatig een ander inspirerend thema.

Marthe-wie-is-inactieMet penseel en paletmes leg ik mijn object in grove, rake streken vast op doek, papier en board in een expressionistisch-realistische stijl. Hierbij draait alles voor mij om emotie en beweging.

 

Geef een reactie